• 9 dl vetemjöl 4 msk bakpulver 1 tsk salt 3 dl mjölk 100 gram smör 1/2 - 1 dl torkade tranbär

Jag älskar helgfrukostar, det är så skönt att efter en lång arbetsvecka få koppla av och äta en riktigt lång frukost. Att sitta hela familjen samlad, att planera vad som ska hända under dagen. Helt enkelt att vara tillsammans och bara njuta! Och finns det något godare än rykande färskt bröd till frukost? Scones är verkligen det perfekta brödet för helgfrukostar, det är väldigt gott och det bästa av allt är att det går snabbt att göra!

Ställ ugnen på 250 grader.

Blanda samman mjölet, bakpulvret samt saltet i en bunke. Skär smöret i små kuber och tillsätt det i mjölbladningen. Blanda ihop allt med fingrarna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en deg.

Tillsätt tranbären (kan uteslutas). Jag valde att göra halva satsen naturell och den andra halvan med tranbär. Gör du som jag så använd 1/2 dl tranbär.

Dela degen i fyra bitar, och platta ut de till runda kakor. Lägg de på en smord plåt eller på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 12 minuter, servera sconesen nygräddade med mycket smör, ost och marmelad. Mums!

Scones – Lyxa till frukosten!

Scones