• 6 st små äpplen 100 gram smör 2,5 dl vetemjöl 2,5 dl strösocker 1 st ägg 1 tsk bakpulver 1 tsk kanel, malen 1 krm salt

Ihelgen gjorde jag denna härliga äppelkaka. En väldigt god och enkel äppelkaka med ett lite knäckigt täcke över.

Vi bor ju i lägenhet så tyvärr kan vi inte skörda egna äpplen men som tur är så finns det otroligt fina äpplen att köpa i affären! Fast jag har ju faktiskt lite tur också, min mamma har ett sommarställe och vi brukar få massor av äpplen utav henne, de är nog de godaste äpplen jag någonsin ätit!

Fast det spelar faktiskt ingen roll om du köpt dina äpplen eller plockat dem själv, denna äppelkaka är precis lika god för det!

Servera äppelkakan tillsammans med vaniljgrädde, vaniljvisp eller gräddglass. Otroligt gott!

Äppelkaka

Ställ ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull.

Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg ut de i en smörad pajform.

Blanda samman vetemjöl, strösocker, bakpulver, kanel och salt i en bunke.

Rör ner det smälta smöret och ägget i bunken med de torra ingredienserna. Bred över smeten över äppelklyftorna.

Låt äppelkakan grädda i ugnen i ca 35 minuter.