• 150 gram smör, rumstempererat 4,5 dl havregryn 1,5 dl strösocker 5 msk kakao 1,5 tsk vaniljpulver 1 msk pepparkakskrydda 4 msk kallt starkt kaffe Ca 10-15 pepparkakor

Nu börjar det närma sig första advent. Har ni börjat adventspynta ännu? Hemma hos oss väntar vi med pyntet tills på söndag men jag har redan avnjutit årets första glögg och planeringen inför jul är nu i full gång!

Idag bakade vi chokladbollar här hemma och inte vilka chokladbollar som helst utan nämligen pepparkakschokladbollar! Pepparkaka och chokladboll i ett, det kan inte bli annat än en succé! Perfekt till adventsfikat eller som julgodis! De blir dessutom oerhört fina så varför inte göra en sats och ge bort? Slå in pepparkakschokladbollarna  i en ask med lite vackert papper så har du en perfekt gå-bort-present!

Tips!

Jag brukar mixa havregrynen lätt så att de blir i mindre bitar, jag tycker att chokladbollarna blir ännu godare om man gör på detta sätt!

Recept på chokladbollar med pepparkakssmak

Rör ihop smör och socker poröst. Tillsätt havregryn, kaffe, kakao, pepparkakskrydda och vaniljpulver. Arbeta ihop till en smidig deg.

Rulla ihop till små bollar. Finkrossa sedan pepparkakorna och rulla chokladbollarna i pepparkakssmulorna. Det blir så dekorativt som strössel och helt underbart gott!

Låt chokladbollarna stå i kylskåp ett tag så att de får stelna till.