• 4 st äggvitor 2 dl socker 100 gram choklad

Maränger är perfekt att göra av överblivna äggvitor. Igår så blev det t.ex. 4 stycken över då jag lagade Pasta Carbonara. Tänkte överraska barnen med dessa chokladmaränger till fredagsmyset, tillsammans med glass. Istället för att göra vanliga maränger valde jag att smaksätta de med choklad. Mycket gott blev det, måste erkänna att både jag och maken har klämt några av dessa chokladmaränger under kvällen. Som tur var blev det många så det räcker tills fredagsmyset med barnen.

Mellanstora chokladmaränger, ca 24 st

Ställ ugnen på 125 grader.

Smält chokladen i ett vattenbad.

Under tiden så vispar du samman äggvitorna i en bunke tillsammans med 1/3 av sockret. Vispa tills du  får ett vitt skum. Sedan tillsätter du resten av sockret och fortsätter att vispa till ett ännu fastare skum.

Häll ner den smälta chokladen i äggblandningen, tänk på att inte blanda runt utan ringla bara chokladen över.

Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och klicka sedan ut marängerna med hjälp av en sked.

Låt gräddas i ugnen i 1,5 h.