• 2,5 dl socker 100 gram smör 1 dl vetemjöl 5 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt

Idag är det kladdkakans dag och vad passar då inte bättre än en kladdkaka till fikat, desserten eller kvällsmyset framför tvn?

Denna kladdkaka blir verkligen supergod och väldigt kladdig, precis som man vill ha den!

Kladdkaka

Ställ ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull.

Vispa socker och ägg i en skål.

I en annan skål blandar du samman vetemjöl, vaniljsocker, salt och kakao.

Häll sedan ner smöret i skålen med ägg och socker, blanda om.

Sist av allt så rör du ner de torra ingredienserna försiktigt. Tänk på att du bara ska röra ner det, blandar du för mycket så blir kladdkakan luftig och torr.

Häll sedan ner smeten i en smörad och brödad bakform (jag brukar använda en springform).

Grädda i ugnen i 15-20 minuter, beroende på hur kladddig du vill ha kladdkakan.