• 150 gram smör 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 st ägg 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 4 msk kakao 120 gram choklad, gärna i olika färger.

Här hemma har vi som bekant sjukstuga. Med två krassliga småbarn hemma behöver man ju hitta på något att göra för att få tiden att gå. Och vad passar då inte bättre än att baka chokladmuffins? Det går snabbt och det är inte allt för ansträngande, och det resulterar i något väldigt gott!

De här chokladmuffinsen är verkligen världens godaste, de blir dessutom härligt kladdiga i mitten. Alla som jag har bjudit på dessa har inte gjort annat än att instämma. De är lätta att göra och går väldigt snabbt! Och det är det som är så underbart med muffins! Att det går snabbt och att det blir så gott! Perfekt att göra när fikagästerna är på väg och du inte hunnit baka något fikabröd. Finns det något härligare än att kunna bjuda på hembakade nygräddade muffins?

Och det var faktiskt inte bara för att vi skulle ha något att göra idag som vi bakade dessa chokladmuffins utan det var också för att vi har något att fira. Nämligen att min man har börjat på ett nytt spännande jobb! Så ikväll när han kommer hem ska vi fira lite med dessa godingar, ja om de finns några kvar vill säga…

Chokladmuffins

Ställ ugnen på 200 grader.

Smält smöret och vispa det tillsammans med strösockret i en bunke.

Blanda i äggen och vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölken och vispa lite till.

Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Jag brukar röra ihop allt med en gaffel.
Hacka chokladen och rör ner den i bunken.

Tillsätt alla torra ingredienser i smeten  och rör om lätt med en slickepott eller en slev tills allt precis blandats.

Fördela smeten i muffinsformarna och grädda de mitt i ugnen i  ca 15 minuter eller tills muffinsarna rest sig och blivit fasta.

Chokladmuffins