• 1,5 kg högrev 12 st vitlöksklyftor 2 st färska röda chilipeppar (spansk peppar) 33 cl ljus öl 5 dl vatten 1 msk chilipulver 3 tsk spiskummin 3 tsk koriander, torkad 1 msk oregano, torkad 2 tsk chiliflakes 30 gram mörk choklad

Nu var det jättelänge sedan jag uppdaterade. Jättetråkigt tycker jag! Tyvärr har det inte funnit ork för detta då vi varit hemma hela familjen och varit magsjuka. Inte alls kul och det har verkligen tagit på krafterna! Nu är vi i alla fall på bättringsvägen så ni kan räkna med många uppdateringar framöver. Vi har i princip levt på vitt bröd, bananer och blåbärssoppa den senaste veckan så nu är jag enormt sugen på att laga god mat.

Denna chili gjorde jag till min man som älskar tex mex mat på självaste farsdag. Det blev helt fantastiskt gott och jag lovar dig, har du en gång smakat detta kommer du inte vilja äta några vanliga tråkiga tacos med hackade grönsaker till fredagsmyset!

Chili

Tärna högreven. Skala och finhacka sedan vitlöksklyftorna och stek de tillsammans med köttet i lite olja i en gjutjärnsgryta/stekgryta. Köttet ska inte bli genomstekt utan bara få lite färg.

Tillsätt de torra kryddorna samt salt och peppar.

Finhacka chilipepparn och häll ner de i grytan, ta bort kärnorna först om du inte vill ha en allt för het chili. Jag valde att ta bort de då barnen skulle äta också. Det blir helt perfekt kryddigt ändå.

Häll ner ölet samt vatten och kalvfond. Köttet ska täckas precis.

Låt puttra under lock i ca 2 – 2,5 timme. Köttet ska vara trådigt när det är klart. Eventuellt kan du tillsätta lite mer vatten under koktiden om det skulle bli torrt.

När chilin är klar så tar du av den från spisen och lägger ner chokladen, rör om så att chokladen smälter.

Servera tillsamman med tortillabröd, créme fraiche eller guacamole, riven ost samt limeklyftor.

Chili och vitlök