• 1 kg kycklingklubbor 1 citron 1/2 dl olivolja 1 vitlöksklyfta 2 msk balsamvinäger 1/2 tsk sambal olek Persilja till garnering Salt och peppar

Oerhört goda och väldigt uppskattade kycklingklubbor i ugn som är väldigt omtyckt av både stora och små.

Kyckling är något som passar alla, man kan göra väldigt mycket med kyckling. Just denna gång hade jag köpt hem kycklingklubbor och hade väl inte så mycket mer planer än så, utan resten blev på känsla. Och resultatet? Mycket väl godkänt av både man och barn.

Kycklingklubbor i ugn

Ställ ugnen på 200 grader.

Börja sedan med att göra marinaden till kycklingklubborna.
Blanda 1/2 dl olivolja tillsammans med balsamvinägern i en skål, pressa ner en vitlöksklyfta och tillsätt sambal oeleken.
Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och pensla över marinaden .

Skär citronen i fyra klyftor och pressa ur ungefär hälften av saften över kycklingklubborna. Lägg sedan klyftorna i ugnsformen, salta och peppra. Låt stå i ugnen i 50 minuter.
När citronerna  hettas upp blir de ganska mjuka och det går att urvinna ännu mer saft ur de. Det är oerhört gott att pressa över citron precis när man ska äta, eftersom de ligger på sidan om kycklingklubborna kan man själv välja om man vill ha eller inte.
Klipp lite persilja över innan servering.

Klyftpotatis

Jag serverade dessa goda kycklingklubbor tillsammans med klyftpotatis, bearnaisesås och en barbequesås, väldigt gott!

Det blev faktiskt en hel del över av  kycklingklubborna. Dagen efter jag gjorde denna rätt så åkte vi till Skansen tillsammans med barnens mormor. Vi hade med oss dessa till picknicken vi hade och de passade perfekt! Jättegoda att äta kalla! Vi packade även ner en god sallad  och en bit ost och bröd.Klart en av de bästa picknickerna på länge!