• 4 st laxfiléer, gärna färsk 1 stor burk grön pesto, ca 180-200 gram 1 dl crème fraiche 1 st citron Salt och peppar 30 gram pinjenötter Färsk basilika till dekoration

Oj, vad tiden går! Veckorna verkligen flyger fram, känns inte som man hinner med någonting ibland. Skönt att det snart är helg så att man får tid att andas och bara koppla av.

Idag åt vi lax med pestoröra till middag. Det är helt fantastiskt gott och det är jättelätt att göra! Den tar inte ens en halvtimme! Jag tycker att denna är lax med pestoröra är den perfekta maträtten för en mysig fredagskväll, den passar även utmärkt på bjudningar, till bufféen eller om man, precis som vi, bara vill ha en riktig god lax en  helt vanlig vardag! Det behöver inte alls vara svårt för att vara gott!

Lax med pestoröra

Ställ ugnen på 200 grader.

Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Blanda samman den gröna peston tillsammans med crème fraichen.

Dela citronen i fyra delar, pressa ut ungefär hälften av saften i varje klyfta över laxen. Salta och peppra. Bred ut pestoröran över laxfiléerna. Lägg sedan citronklyftorna i ugnsformen och låt stå i ugnen i 20 minuter. När citronen värms upp blir den mjukar och man kan pressa ur mer saft till serveringen av laxen.

Under tiden så rostar du pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får en ljusbrun färg.

När du tagit ut laxen ur ugnen stör du över pinjenötterna och dekorerar med färska basilikablad.

Jag serverade denna lax med pestoröra tillsammans med pressad potatis men det är även väldigt gott till ris.