• 150 gram skalade räkor 8 st skivor lufttorkad skinka 2 msk creme fraiche 1 msk majonäs Ett par droppar pressad citronjuice Salt och peppar Lite färsk basilika till dekoration

Ja, även idag så vaknade våra älskade ungar alldeles för tidigt. Detta ledde till att jag och dottern åkte iväg och handlade i matvaruaffären innan vi åkte iväg på kalas. Jösses, vad skönt det var i affären klockan 09 en söndagsmorgon! Knappt en människa ute. Det får nog bli storhandlig även nästa söndagmorgon, så lugnt och skönt!

Efter kalaset och många kakor och chokladbollar senare så hämtade vi upp lillebror och pappa och begav oss iväg till IKEA. Vi var ju verkligen inte ensamma där kan jag säga. När vi ändå var där passade vi på att äta, barnen älskar verkligen deras mat… Kan det var för att man får glass efteråt kanske?

Eftersom vi åt en väldigt tidig middag där så var vi inte speciellt hungriga när klockan väl började närma sig middagstid, utan vi var bara lite småhungriga och sugna på något.

Hittade ett paket prosciutto i kylen och bestämde mig för att göra något av det. Tinade även lite räkor som jag slängde ihop en snabb räksallad av. Tillsammans blev det rullar av prosciutto med räksallad. Fantastisk gott och så himla enkelt! Det går verkligen hur snabbt som helst att göra.

Prosciutto är det italienska ordet för skinka, i svenskan används det som benämning för lufttorkad skinka, framförallt italiensk.

Det går bra att använda vilken lufttorkad skinka du vill, till exempel Parma, Serrano eller San Daniele.

Prosciutto med räksallad

Blanda räkorna tillsammans med creme fraiche, majonäs samt citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ut en klick räksallad på varje skiva lufttorkad skinka och rulla sedan ihop dem.

Garnera med en kvist basilika.