• 4 st tortillabröd 2 st kycklingfiléer 4 dl riven ost 1 st röd paprika 1 lite burk majs 2 msk sweetchilisås 1 msk vit balsamvinäger 1 vitlöksklyfta 1 tsk torkad basilika salt och peppar Tortillachips till servering Salsa: 400 gram körsbärstomater, i olika färger 2 st schalottenlökar 4 msk vit balsamvinäger 1 msk flytande honung 2 tsk oregano

Då var fredagen här! Härligt med helg! Jag vet inte vad det är men på fredagar är jag alltid jättetrött när jag kommer hem, skulle kunna gå och lägga mig redan efter maten tror jag. Fast det varken kan man eller vill man ju, barnen måste i säng, man ska plocka fram dotterns gympakläder och sen så vill man ju faktiskt ha lite egentid, titta på någon bra film eller så.

Just därför vill jag gärna att maten ska gå snabbt på fredagar, så att man hinner med allt det där man ska göra innan man varvar ner i soffan med ett glas vin.

Idag gjorde jag helt underbart goda quesadillas med kyckling och de serverade jag tillsammans med  en hemmagjord salsa, det blev helt underbart gott! Egentligen hade jag tänkt att göra en guacamole till quesadillasen men tyvärr så hade inte avokadon som jag köpt hunnit att mogna ordentligt så då fick jag komma på något annat. Denna blev verkligen en “släng-ihop” utav det jag hade hemma, den blev verkligen jättegott så denna kommer jag helt klart att göra igen!

Salsan passar även bra till andra rätter!

Servera quesadillasen tillsammans med den hemmagjorda salsan, tortillachips och en härlig grönsallad! Kanske vill du ha någon annan sås också, tips finns nedan.

Quesadilla med kyckling

Skär kycklingen i små fina tärningar. Stek på de i en stekpanna tillsammans med lite olivolja. När kycklingen nästan är helt genomstekt häller du på sweetchilisåsen, den vita balsamvinägern och pressar ner vitlöksklyftan. Krydda med basilikan, salta och peppra. När kycklingen är genomstekt är det klart. Passa på att påbörja salsan redan nu.

Hacka paprikan i fina bitar.

Lägg ut fyra stycken tortillabröd. Lägg först lite ost på ena halvan, sedan lägger du på kyckling, paprika och majs och sedan lite mer ost. Vik sedan över andra halvan av tortillabrödet så att det blir en halvcirkel.

Stek på varje bröd i en stekpanna med lite olivolja, varje sidan ska stekas i ett par minuter så att osten smälter och att brödet får en härlig färg.

Hemmagjord salsa

Finhacka schalottenlökarna och bryn den i lite olivolja i en kastrull.

Dela varje körsbärstomat i en fyra bitar, tillsätt de i kastrullen. Låt tomaterna stekas på i kastrullen tills de blir lite mjuka och mosiga.Häll då på honungen och den vita balsamvinägern samt krydda med oregano, salta och peppra lite.

Låt koka ihop på hög värme i 8-10 minuter.

Servera gärna salsan ljummen!

Tips!

Andra saker som är goda att doppa quesadillan och tortillachipsen i är gräddfil, barbequesås eller guacamole.