• 500 gram rödbetor 150 gram fetaost 30 gram pinjenötter

Nu när det är skördetider tycker jag verkligen att man ska passa på att ta tillvara på alla fantastiska svenskproducerade råvaror som det finns att välja på. Potatis, morötter, palsternacka, purjlök. kålrot, rotselleri, rättika, rödbetor… Ja, det finns hur mycket gott som helst att välja på.

Jag blev väldigt sugen på rödbetor och valde att servera de tillsammans med fetaost och pinjenötter. Detta är en återkommande favorit hemma hos oss, den passar perfekt som sallad, som tillbehör istället för exempelvis potatis, till bufféen eller som förrätt.

Dessa rödbetor är väldigt enkla att göra, tar bara tio minuter. Det som tar lite tid är själva kokningen av rödbetorna som ska kokas tills de blir mjuka vilket tar ungefär 35-40 minuter. Det är dock inget man behöver att stå och vakta så man kan göra annat under tiden.

Tips!

Det är väldigt gott att servera detta med grovt hackad persilja eller några blad basilika. Ett annat tips är att ringla över honung. Mums!

Vill du hålla koll på vilka råvaror som är i säsong kan jag verkligen rekommendera sidan Säsongsmat.nu

Rödbetor med fetaost och pinjenötter

Koka rödbetorna i lite saltat vatten tills de blir mjuka, ca 35-40 minuter.

Rosta pinjenötterna i en varm torr stekpanna tills de får en ljusbrun färg.

När rödbetorna är färdigkokta skalar du dem och delar varje rödbeta i fyra delar. Lägg de på ett vackert fat.

Smula över fetaost och stö över pinjenötterna.

Servera och njut!