• 3 dl vetemjöl 125 gram smör 3 msk vatten 500 gram köttfärs 1 gul lök 1 gul paprika 1 röd paprika 1 påse tacokrydda (eller så gör du en egen) 2,5 dl creme fraiche 4 dl riven ost

Ja, då var det äntligen fredag igen! Vad passar då inte bättre än en tacopaj till middag?

Enda sedan jag var lite har tacos stått högst på listan när det gäller fredagsmys  i vår familj, jag är nog inte ensam att ha det så? Tacos i all ära men jag tycker faktiskt att det blivit väldigt uttjatat, därför brukar jag göra en tacopaj istället mellan varven, omväxling förnöjer helt enkelt!

Väldigt gott och väldigt enkelt och ofta blir det över ett par bitar av tacopajen som är perfekt att lägga i en låda och stoppa i frysen. Varför inte ta med sig till jobbet, eller att bara ta fram när man inte har den där tiden och orken att laga mat?

Tacopaj för 4-6 personer

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda vetemjölet tillsammans med smöret, tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en form, glöm inte kanterna!

Förgrädda i tio minuter i nedre delen av ugnen.

Under tiden steker du köttfärsen, blanda ner tacokryddorna och tillsätt ca 1 dl vatten. Hacka löken och ha i den i köttfärsen. Mina barn är inte speciellt förtjusta i lökbitar, det spelar ingen roll hur fint jag hackar dem, alltid lyckas de hitta någon bit så jag brukar därför mixa den lök som jag använder i matlagning.

Jag brukar tillsätta en skvätt vatten när jag mixar, på så sätt blir det som en puré. Lök ger faktiskt mycket smak i matlagning och därför tycker jag att detta är ett utmärkt sätt att gå till väga, jag får smaken från löken och barnen slipper läskiga lökbitar.

Skär paprikorna i lagom stora bitar och tillsätt de i köttfärsblandingen, låt steka i ca fem minuter.
Blanda under tiden creme fraichen tillsammans med den rivna osten samt salt och peppar.

Ta ut pajskalet från ugnen och häll i köttfärs- och paprikablandingen.  Bred sedan över cremefraiche och ostblandningen. Låt tacopajen stå i ugnen i 30 minuter.

Servera och njut.