• 3 dl vetemjöl 125 gram smör 3 msk vatten 3 st ägg 2 dl grädde 4 dl riven västerbottenost Salt och peppar

Västerbottenpaj är nog bland de godaste pajerna som finns, en klassiker att ha på kräftskivan, vid midsommar eller på julbordet men ändock lika god övriga dagar på året! Servera med en härlig grönsallad till så blir det en perfekt middagsrätt,  eller varför inte  servera med gräddfil och gräslök? Och kanske en klick löjrom till? Underbart gott!

Västerbottenpaj 4-6 personer

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda vetemjölet tillsammans med smöret, tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en form, glöm inte kanterna!

Jag använde mig utav en aluminiumform med en diameter på 23 cm. Förgrädda i tio minuter i nedre delen av ugnen.

Under tiden börjar du med fyllningen. Vispa ihop äggen och grädden. Tillsätt sedan den rivna osten, salta och peppra. Blanda ihop allt och häll i pajformen.

Grädda pajen i den nedre delen av ugnen i 25-35 minuter.