• 1 kg rabarber Skal + saft från 1 citron 2 l vatten 5 dl socker

Jag är nog inte den enda som har kvar rabarber i frysen. Det blev en hel del i sommar kan jag säga. Vi var och hälsade på min pappa nere i småland och väl därnere passade vi på att länsa hans rabarberland. Det finns så mycket man kan göra utav rabarber. Rabarbersaft, kräm, paj, marmelad osv. Men jag tycker nog att det absolut bästa är rabarbersaft. Så enkelt att göra och så gott!

Rabarbersaft

Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte rabarbern under tiden då saften lätt blir grumlig.

Sila sedan saften och kasta rabarberresterna. Koka sedan upp spadet igen tillsammans med socker samt saft och skal från citronen.

Sila ytterligare en gång till för att få bort citronskalet. Låt svalna.

Häll sedan upp rabarbersaften i tillbringare eller eller flaska.

Rabarbersaft