• 200 gram mörk blockchoklad 3 äggulor (rumstempererade) 3 dl vispgrädde 1 msk strösocker

Chokladmousse är min absoluta favoritdessert. Man kan variera den på så många olika sätt. Ibland är man sugen på mjölkchoklad, ibland mörk eller varför inte vit? Eller så gör du den på din absoluta favoritchoklad!

Chokladmoussen nedan är en av mina favoriter faktiskt, det är en helt vanlig klassisk chokladmousse men så oerhört god och krämig! En riktigt chokladdröm!

Chokladmousse är en perfekt dessert att bjuda gästerna på eller varför inte bara fira in att helgen är här?

Recept på chokladmousse

Bryt blockchokladen i  bitar och smält den sedan i ett vattenbad. Låt sedan chokladen svalna lite.

Vispa grädden ganska löst i en skål eller bunke.

Vispa ihop de rumstemperade äggulorna. Låt den smälta chokladen svalna lite innan du blandar ihop den med äggulorna, de ska ha samma temperatur.  Använd gärna en elvisp när du blandar ihop äggulorna och chokladen.

Tillsätt lite av den vispade grädden och fortsätt vispa. Häll sedan ner resten av grädden och fortsätt att vispa så att allt blandas väl och det blir en härlig chokladmousse.

Fördela chokladmoussen i serveringsglas och låt de stå ett par timmar i kylen innan de serveras.

Garnera gärna chokladmoussen med färska bär innan servering, eller varför inte krossade nötter?