• 2 st citroner, skal samt saft 4 st gelatinblad 4 st äggulor 1 dl strösocker 2,5 dl vispgrädde Citronmeliss till dekorering

Jag verkligen älskar citron, i alla dess former! Till mat, i dryck och framförallt i desserter! Om jag skulle få välja min favoritdessert så skulle jag nog säga citronfromage. Den härliga syrligheten från citronen kombinerat med den lena grädden och sötman från sockret kan inte bli annat än magiskt!

Citronfromage är verkligen en härligt uppfriskande dessert som passar utmärkt i sommarvärme (ja, resten av året för den delen också!)

Tips!

Kasta inte äggvitorna, gör maränger av dem! Marängerna är dessutom goda att servera till citronfromagen, smula över de och lägg på några blad citronmeliss. Svårare än så behöver det inte vara.

Recept på citronfromage

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka fem minuter.
Under tiden vispar du äggulorna och sockret till en luftig smet i en bunke.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och pressa ur vattnet. Smält de sedan i en vattenblad.

Riv skalet från citronerna och pressa ur saften. Häll sedan ner det i en bunke. När gelatinbladen smält och svalnat blandar du de tillsammans med citronsaften och skalet.

Häll ner citronblandningen i äggsmeten, blanda försiktigt.

Vispa grädden och vispa sedan försiktigt ner citron- och äggblandingen.

Häll sedan citronfromagen i serveringsglas och låt den stå i kylskåpet i minst en timme innan servering.

Innan servering dekorerar du citronfromagen med några blad citronmeliss samt lite rivet citronskal.

Servera och njut!

Citronfromage