• 150 gram mjölkchoklad (blockchoklad) 3 st äggulor 3 dl vispgrädde 100 gram Daim

Den här chokladmoussen med Daim är ju bara för smarrig! Perfekt att bjuda vännerna på! Den är jättelätt att göra och går väldigt snabbt. Det som jag tycker är så bra med chokladmousse är att man kan göra klart den innan gästerna kommer, förvara den sedan i kylskåpet. Sedan är det bara att plocka fram den när det är dags för servering! Jag gillar när det är lätt och inte för komplicerat.

Har du någon favorit när det kommer till chokladmousse?

Recept på Daimchokladmousse

Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält den sedan i ett vattenbad. Låt den sedan svalna lite.

Vispa grädden ganska löst.

I en annan skål så vispar du ihop äggulorna. Tillsätt den smälta chokladen under omrörning, använd gärna en elvisp. Tillsätt liten av den vispade grädden och fortsätt vispa. Häll sedan ner resten av grädden och fortsätt att vispa.

Hacka Daimen och rör sedan ner den i chokladmoussen med en slev. Spara lite av den hackade Daimen till garnering.

Fördela chokladmoussen i serveringsglas och låt de sedan stelna i kylen inan servering.