• 500 gram färska jordgubbar eller andra bär 250 gram naturell kvarg 2 st äggvitor 1/2 dl strösocker 2 msk grovhackade mandlar till servering

Det är verkligen så underbart att våren är här. Jag skrev det här receptet i tisdags vid 21:00 sittandes ute på balkongen och medan det fortfarande var ljust! Är inte det fantastiskt?

Eftersom sommaren snart är här så skulle jag vilja tipsa om en väldigt lätt men ack så god dessert. Nämligen mousse gjord på kvarg, jordgubbar och äggvitor. Jättelätt och den är verkligen uppfriskande och fräsch i värmen! Kvarg har blivit en ny favoritprodukt att göra desserter på för mig. Kvarg innehåller mycket protein samt kalcium, dessutom är den härligt syrligt vilket gör att den passar ypperligt i sommarens alla desserter. Receptet på min goda jordgubbsmousse finner du nedan.

Du kan självklart byta ut jordgubbarna mot andra bär om du skulle vilja det.

Recept på jordgubbsmousse

Mosa jordgubbarna lätt med en gaffel, jag föredrar stora bitar i moussen så jag mosade bara lite. Blanda sedan jordgubbarna med kvargen i en bunke.

I en annan bunke vispar du äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sedan sockret och vispa en minut till.

Blanda försiktigt ner äggvitan i jordgubbskvargen. Fördela jordgubbsmoussen i sex stycken portionsglas och låt de sedan stå minst en timme i kylen innan servering.

Innan det är dags för servering grovhackar du lite mandlar som du sedan strör över jordgubbsmoussen.

Jordgubbsmousse med kvarg