• 1 burk kondenserad mjölk 5 dl grädde 1/2 tsk äkta vaniljpulver Säsongens färska bär

Häromdagen gjorde jag ju kolasås, inte vilken kolasås som helst utan världens godaste! Dessutom är den busenkel att göra! Det enda man behöver göra är att koka en burk kondenserad mjölk. Det tar lite tid men jag lovar att det är värt det!

Något annat fantastiskt gott som kan göra med denna kolasås är kolaglass! En helt underbar glass som får magen att slå volter!

Recept på kolaglass

Ta av etiketten på konservburken med kondenserad mjölk. Kontrollera att burken är hel.

Lägg den i en stor kastrull och fyll med vatten. Det är viktigt att hela konservburken är täckt med vatten.

Sedan är det bara att börja koka! Se till att konservburken hela tiden är täckt med vatten.

Låt koka i 3-4 timmar, kolasåsen ska bli ganska fast, nästan som en pudding.

Vispa sedan vispgrädden tillsammans med vaniljpulvret,  grädden ska bli toppig. Blanda samman grädden och kolasåsen. Jag blandar inte så noga, det blir så smarrigt med kolaklumpar i glassen. Bred sedan ut glassen i en bakform (exempelvis en springform) och ställ i den i frysen över natten.

Låt glassen stå framme i 15-20 minuter innan du ska servera den. Servera tillsammans med säsongens färska bär.

Kolaglass