• 1 burk kondenserad mjölk

Underbara sommar! Äntligen är du här! Det brukar bli en hel del glass på sommaren, eller hur? Och vad passar så inte bättre till än kolasås? Kolasås är en av mina absoluta favorittoppningar när det kommer till glass, tätt följt av choklad.

Här hemma brukar jag koka min egen kolasås, det är inte alls lika komplicerat som det låter. Tvärtom! Den här varianten  av kolasås sköter sig verkligen helt själv. Det enda du behöver göra är att koka konservburken, det tar sin lilla tid men jag lovar dig, det är värt det!

Att servera den tillsammans med hemmagjord glass och färska bär helt himmelskt gott!

Recept på kolasås

Ta av etiketten på konservburken med kondenserad mjölk.

Lägg den i en stor kastrull och fyll med vatten. Det är viktigt att hela konservburken är täckt med vatten.

Sedan är det bara att börja koka! Se till att konservburken hela tiden är täckt med vatten.

Låt koka i 2-3 timmar, beroende på vilken konsistens du vill ha på kolasåsen. Jag brukar koka ca 2 timmar om jag ska ha kolasåsen på glass, då blir den lagom flytande. Ska jag däremot använda kolasåsen i bakverk eller i glass brukar jag koka 1-2 timmar längre.