• 4 st äggvitor 2 dl strösocker 1 krm ättika

Maränger är verkligen ett perfekt sätt att ta tillvara på äggvitor! Äggvitor blir ofta över när man lagar mat eller bakar och det känns ju väldigt onödigt att kasta dem, eller hur? Framförallt när man kan göra något riktigt gott på de, som maränger!

Mina barn älskar maränger och ska jag vara helt ärlig så älskar jag nog det ännu mer än dem. Jag kan nästan trycka i mig hur många som helst!

Tips!

Detta recept fungerar även utmärkt att använda till marängbottnar till tårtor!

Recept på maränger

Ställ ugnen på 125 grader.

Vispa ihop äggvitorna tillsammans med ättikan i ett par minuter. Börja sedan tillsätta sockret, börja med ungefär 1/3. Vispa tills du  får ett vitt skum. Tillsätt sedan resten av sockret och fortsätt att vispa till ett ännu fastare skum. Du ska kunna vända bunken upp- och ner utan att smeten rinner ut.

Lägg sedan ett bakplåtspapper på en bakplåt och spritsa eller klicka ut marängerna.

Grädda i nedre delen av ugnen i 60-90 minuter. Testa att provsmaka en maräng innan du tar ut hela plåten.