• 100 gram bär, jag använde jordgubbar 100 gram naturell färskost 4 st digestivekex 1 dl vispgrädde 1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker Ev. citronmeliss till dekoration

Jag älskar cheesecake, det är verkligen ett helt fantastiskt bakverk och bland kan jag få ett riktigt sug efter det. Tyvärr tar ju “vanlig” cheesecake lite tid att göra och vad gör man då, när man inte har tid eller tåladmod att göra en vanlig cheesecake?

Jo, man gör en snabb cheesecake med bär! Helt underbart gott och den går väldigt snabbt att göra, perfekt när sötsuget sätter in!

Denna snabba cheesecake är perfekt att bjuda gästerna på!

Den går jättebra att förbereda.  Vill du förbereda så gör iordning cheesecakekrämen och smular sönder digestivekexen innan gästerna kommer. Vänta dock med att mosa bären och blanda de med cheesecakekrämen tills det är dags för servering.

Denna dessert är väldigt lätt att variera, det är bara att byta till olika sorters bär. Jag använde mig utav jordgubbar men det går självklart bra att använda vilka bär du vill.

Snabb cheesecake med bär

Vispa grädden, den ska inte bli helt fast utan mer som en tjock kräm. Tillsätt sedan socker, vaniljsocker samt färskosten. Vispa lite till tills du får en klumpfri kräm.

Mosa bären med en gaffel och blanda ner de ordentligt i cheesecakekrämen.

Smula sönder digestivekexen och lägg smulorna i botten på fyra stycken små glas.

Fördela sedan cheesecakekrämen i glasen ovanpå digestivekrossen.

Dekorera med en kvist citronmeliss