• 2 dl vispgrädde 150 gram vit choklad 2 st äggulor 1 dl creme fraiche (34%) Eventuellt 1 krm vaniljsocker, beroende på om du vill ha den lite sötare Bär (eller färsk frukt) till dekorering

Vit chokladmousse – En härlig dessert som går både snabbt och är enkel att göra. Det enda som tar lite tid är tiden i kylen. Därav är den perfekt att förbereda innan gästerna kommer eller innan man sätter igång med middagen.

När jag gör vit chokladmousse brukar jag använda mig utav creme fraiche istället för kesella eller dylikt, detta för att jag tycker att det blir en aningen för sött om man använder sig av det. Creme fraichen ger moussen en syrlig touch som passar perfekt ihop med den vita chokladen.

Vit chokladmousse (4 pers)

Smält chokladen i ett vattenbad på svag värme. Tänk på den bara ska smälta.

Vispa grädden i en skål.
Vispa äggulorna i en annan skål. Låt chokladen svalna innan du vispar ner den i äggulan. Vispa ner under kraftig omrörning.
Rör ner creme fraichen samt den vispade grädden i chokladblandningen, tillsätt sedan vaniljsockret och rör om ordentligt.
Fördela ut den vita chokladmoussen i fyra glas eller skålar.
Låt stå i kylen i 1,5 – 2 timmar.

Vit chokladmousse

Dekorera med bär precis innan servering. Jag brukar variera lite och ta utav det jag har hemma, idag blev det blåbär, ibland hallon, björnbär, jordgubbar… Bara fantasin sätter gränsen!