• 15 st digestivekex 50 gram smör 300 gram naturell färskost, rumstempererad 250 gram Nutella, rumstempererad 1/2 dl florsocker

Jag brukar säga till min man är jag inte är ett stort fan av Nutella, eller i alla fall inte ett lika stort som han. Jag har inte Nutella på mackan som han och dottern har, att äta det till frukost är lite för mycket för mig. Vad han inte vet är att jag brukar smyga i skafferiet kvällstid och ta en tesked eller två med Nutella. Det är underbart och njutning på hög nivå!

Något annat som jag verkligen älskar är cheesecake, i alla dess former! Ibland gör jag en snabb variant i dessertskålar och ibland vanliga traditionella cheesecakes. Så då tänkte jag, varför inte kombinera det bästa från två världar? Nutella tillsammans med cheesecake, maken får Nutellan och jag… får både Nutella och cheesecake!

Nutellacheesecake

Ställ ugnen på 150 grader.

Smula digestivekexen fint, eller så kan du köra de i en matberedare. Smält sedan smöret i en kastrull. Blanda samman digestivekexen tillsammans med det smälta smöret. Smörj en springform och bred sedan ut digestivekexen till en jämn botten. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Under tiden som botten till Nutellacheesecaken gräddas i ugnen så är det dags att blanda ihop fyllningen.

Blanda samman färskosten (rumstempererad) och florsockret i en matberedare. Har du ingen matberedare går det utmärkt att blanda med hjälpen av en elvisp, blanda försiktigt bara.

Nu är det dags att tillsätta Nutellan i färskostblandningen. Blanda ner den rumsvarma Nutellan och blanda tills det blir en jämn smet.

Låt digestivebotten till Nutellacheesecaken svalna innan du du breder ut Nutellablandingen. Ställ sedan in Nutellcheesecaken i frysen i minst 4 timmar innan servering, helst får den gärna stå över natten.

Servera kall!