• 4 st pilgrimsmusslor Ruccola Löjrom 1 st jordärtskocka 1 dl grädde 1 st citron 4 msk smör Socker Vitpeppar Salt

Pilgrimsmusslor på ruccolabädd med jordärtskockspuré, löjrom och skirat citronsmör

En helt underbar förrätt som passar utmärkt till nyår eller den finare festen.

Pilgrimsmusslor för två

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg in citronen på gallret, låt stå i 20 minuter. Skala jordärtskockan och skär dem i små bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på grädde, tillsätt lite vitpeppar och salt. Låt småkoka på svag värme tills jordärtskockan blir mjuk.

Ta ut citronen från ugnen och stick ett litet hål i den, spruta sedan ur saften i en stekpanna. Tillsätt smöret samt lite socker efter smak. Rör ihop och låt det värmas upp. Häll av smöret i en skål och ställ åt sidan.

Stek sedan pilgrimsmusslorna i smöret som är kvar i stekpannan, tillsätt gärna en gnutta olja också.

Mixa ihop jordärtkockorna med grädden tills det blir en härlig puré.

Servera pilgrimsmusslorna på en bädd av ruccola, lägg jordärtskockspurén och löjrommen på sidan, häll på lite skirat citronsmör över pilgrimsmusslorna samt ruccolan.