• 300 gram gul lök (2-3 st beroende på storlek) 1 st vitlöksklyfta 5 dl vatten 2,5 dl grädde 1 dl vitt vin 2 msk grönsaksfond 2 msk vetemjöl 3 msk provensalska örter (frysta) 2/3 tsk chilipeppar 1/2 krm cayennepeppar Salt och peppar

Idag beställde mina älskade barn pannkakor till middag, de ville ha vanliga traditionella tunna pannkakor och inga uppiffade pannkakor (ja, det händer ju att jag tillsätter både det ena och det andra). Eftersom jag försöker vara en bra mamma så fick de självklart sina efterlängtade pannkakor!  Till pannkakorna åt de min goda äppelmos som jag gjorde i förra veckan.

Jag var däremot inte sugen på pannkakor idag utan ville ha något annat, så det fick bli en soppa, en het löksoppa med örter. Väldigt lätt att göra, och väldigt god! Det var helt klart sting i den!

Dessutom är den vegetariskt så det kan ju inte bli så mycket bättre, jag försöker att börja äta mer vegetariskt och det brukar bli kanske en dag i veckan med vegetarisk mat här hemma. Barnen gillar också våra vegetariska middagar så det är ju positivt!

Servera denna heta löksoppa med örter tillsammans med ett riktigt gott bröd, exempelvis focaccia eller morotsbröd.

Het löksoppa med örter

Skala och grovhacka både de gula lökarna samt vitlöksklyftan. Fräs de sedan i några minuter tillsammans med en klick smör i en stor kastrull.

Tillsätt mjölet och rör om. Häll ner vatten, vitt vin, grädden samt grönsaksfonden.

Krydda med chilipeppar och cayennepeppar.

Låt koka i ca 8 minuter.

Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar. Rör ner de provensalska örtkryddorna.

Servera med ett riktigt gott bröd!