• 500 gram lammkorv med hög kötthalt 500 gram passerade tomater 1 gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 tsk rosmarin 2 tsk honung Salt och peppar Fetaost (kan uteslutas)

Oj, vad veckorna verkligen flyger fram! Tänk att torsdagen redan har gått och att imorgon är det fredag!

Idag har vi haft hantverkare hemma hos oss, ja alla vet ju hur de kan vara… De säger en tid, kommer en annan, och arbetet har ofta en tendens att dra ut på tiden. Precis så var det idag! Dessutom hade jag ett läkarbesök inbokat så jag har flängt runt både här och där idag.

Efter det att jag hade hämtat barnen på dagis måste jag erkänna att jag var helt slut! Och när man är så där riktigt utmattad, precis som jag var idag, orkar man inte göra någon avancerad mat som tar en timme eller två att göra utan det ska gå snabbt och gott!

Snabbt och gott är precis det som den här härliga lammkorvsgrytan är! Den känns faktiskt lite lyxig trots att det är en korvgryta! Lammkorven, rosmarinen, honungen, vitlöken och de passerade tomaterna blir en underbar kombination!

Det är fantastiskt gott att smula över fetaost så testa gärna det!

Lammkorvsgryta med pasta

Lammkorvsgryta

Hacka den gula löken och bryn den i lite olivolja tills den blir mjuk.

Skär lammkorven i slantar och tillsätt de i stekpannan. Låt de få en härlig stekyta.

Häll ner de passerade tomaterna och pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätt honoung, rosmarin samt salta och peppra.

Låt puttra ihop i ca 15 minuter.

Servera med nykokt pasta och smula över fetaost (kan uteslutas)

Tips!

Det går självklart bra att byta ut lammkorven mot någon annan korvsort, försök att välja en med hög kötthalt bara.

Lammkorvsgryta med pasta