• 1 dl rågmjöl, grovt 2 dl vetemjöl 125 gr smör, rumstempererat 3 msk vatten 300 gr skinka i fina bitar, jag använder överbliven julskinka. 5 dl riven lagrad ost, gärna Cheddar 3 dl mjölk 3 ägg Salt & peppar

Har du julskinka kvar sedan julhelgen? Man blir rätt less på all julmat och ofta blir det väldigt mycket över. Istället för att kasta den, använd det som blir över och gör en ny god maträtt.

Denna ost och skinkpaj är superlätt att göra, passar perfekt att ta med ut i skidbacken eller varför inte till matlådan på jobbet?

Ost och skinkpaj

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda samma ingredienserna för pajdegen. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda den sedan i ugnen i dryga fem minuter.

Skär skinkan i fina bitar och riv osten och vispa sedan ihop mjölk och ägg samt salt och peppar. Fördela skinkan samt osten i pajformen och häll sedan över mjölkblandingen.

Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter.

Servera denna ost och skinkpaj med min goda treveckorssallad eller en grönsallad.

Denna senapscréme passar även perfekt till!