• 4 st ägg 5 dl mjöl 1L standard mjölk 1/2 tsk salt 1/2 tsk vaniljsocker eller 2 krm äkta vaniljpulver Smör till stekning

Då var det redan torsdag! Tiden bara springer iväg och snart är det dags för semester. Det ska bli så skönt!

Torsdagar innebär ju ärtsoppa och pannkakor för många. En riktigt klassiker är vad det är. Jag är dock inte speciellt förtjust i gul ärtsoppa med fläsk så här hemma hos oss så blir det oftast bara pannkakor alternativt äter vi någon annan soppa till. Någon soppa jag verkligen älskar är grön ärtsoppa med knaperstekt bacon. Fantastiskt gott och ett litet lyxigare alternativ till den vanliga ärtsoppan.

Vill du ha tips på andra soppor finner du recept här!

Hursomhelst så åt vi i alla fall pannkakor hemma till middag idag. Tyvärr äter vi  inte pannkakor varenda torsdag, till min dotters stora förtret. Jag råkade nämligen nämna för henne igår att “Imorgon är det torsdag, då kanske ni får pannkakor till lunch på förskolan”. Tror ni att det fick det till lunch idag? Nej, självfallet inte! Så det var bara för mig att bita i det sura äpplet och börja steka pannkakor när vi kom hem. Men det blev riktigt gott måste jag erkänna.

Mina pannkakor är både tunna och spröda, precis som pannkakor ska vara! Servera de tillsammans med färska bär eller sylt och grädde. Eller varför inte tillsammans med glass?

Recept på pannkakor

Vispa ut mjölet med häften av mjölken, vispa till en slät smet. Tillsätt sedan resten av mjölken, salt och vaniljpulver.  Kläck i äggen och  fortsätt att vispa tills allt är väl blandat.

Låt gärna smeten stå och svälla ett tag innan du börjar steka pannkakorna.

Stek pannkakorna i riktigt smör i en stekpanna. Ha inte i så mycket smet, tunna pannkakor är de godaste!

Servera tillsammans med din favoritsylt!