• 500 gram vit fisk, tinad 1 st burk röd pesto, 200 gram Mandelspån Salt och peppar Potatis till servering

Denna fisk med pestotäcke är en klar vardagsfavorit hemma hos oss, den är hur enkel som helst att göra och går jättesnabbt!

Det går bra med i princip vilket vit fisk som helst, torsk, sej, hoki, kolja… Ta det du tycker är gott. Jag brukar variera men just idag så blev det torsk.

Servera tillsammans med pressad potatis och en härlig grönsallad, så har du en riktig festmåltid eller om du, som vi, vill unna dig riktigt god mat en vardag!

Fisk med pestotäcke

Tina fisken om den är fryst.

Ställ ugnen på 200 grader.

Lägg sedan fisken i en ugnssäker form, salta och peppra.

Bred sedan ut peston så att den täcker fisken. Strö sedan över mandespån, efter smak och tycke, och låt gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Jag brukar ha på rikligt med mandelspån, de gör hela maträtten!

Servera med pressad potatis (vanlig kokt potatis går också bra såklart) och en grönsallad.