• 500 gram torsk 4 dl grädde 2 st morötter 1 gul lök 1 st gul paprika 1 st grön paprika 1,5 dl vitt vin (eller saften + skal från 1 st citron) 2 st vitlöksklyftor 2 tsk gurkmeja (för färgens skull) 2 tsk torkad timjan Salt och peppar Smör til stekning

Nu när hösten är här tycker jag verkligen att det passar perfekt med alla möjliga sorters grytor och soppor. Det kanske märks här på bloggen?

Denna fiskgryta är fantastiskt god och väldigt enkel att göra. Fiskgrytan tar drygt en halvtimme att göra så den är perfekt vardagsmat, men den passar lika bra till lite festligare tillfällen också, för den är som sagt väldigt god.

Jag brukar variera lite, ibland använder jag vitt vin i min fiskgryta och ibland använder jag saften samt skal från citron. Bägge delarna blir gott, har man inte vin hemma eller man kanske helt enkelt vill använda vin är det perfekt att kunna tillsätta citron istället. Tänk på att bara få med det gula när du river citronskalet, det vita är beskt.

Jag burkar servera den tillsammans med kokt potatis, det älskar barnen och det passar perfekt till vardags! Vill man ha det lite festligare brukar jag servera med ett riktigt gott bröd istället.

Fiskgryta

Hacka den gula löken och vitlöken. Bryn de sedan i lite smör i en gryta eller i en stor kastrull.

Skala och dela morötterna i halvmånar och stek sedan på de tillsammans med löken. Skär paprikorna i fina bitar och tillsätt de i grytan.

Häll ner det vita vinet (eller saften + skal från citronen). Låt koka upp innan du häller i grädden.

Rör i grädden, och tillsätt timjan, gurkmeja samt salta och peppra lite. Låt puttra ihop i fem minuter.

Tillsätt fisken, när fisken är genomkokt är fiskgrytan klar!

Servera fiskgrytan tillsammans med kokt potatis eller ett gott bröd.