• 4 st laxfiléer 200 gram bladspenat 3 dl grädde 1 dl creme fraiche Skal samt juicen från 1 st citron Salt och peppar

Idag har jag faktiskt känt mig riktigt krasslig, nyst konstant, ont i halsen och bara varit allmänt hängig. Trots detta så blev det såklart parkhäng efter dagis, var riktigt kyligt ute idag. Ja, snart är ju faktiskt vintern här. Det är bara två månader kvar till jul, tänk vad tiden går snabbt! Har ni börjat planera inför julen?

När vi väl kom hem från parken var jag helt slut och hade ingen lust att göra någon avancerad middag som tar en timme utan något snabbt, som ändå är väldigt gott.

Och det blev lax på en bädd av bladspenat med citronsås.

Lax på en bädd av bladspenat med citronsås

Ställ ugnen på 200 grader.

Lägg bladspenatet i botten av en ugnsäker form, ringla över lite olivolja.

Blanda samman grädde, creme fraiche och skalet samt saften från citronen i en skål.  Salta och peppara.

Lägg ut laxfiléerna på bädden av bladspenat, salta och peppra,  häll sedan över citronsåsen över fisken och spenaten.

Låt stå i ugnen i ca 20 minuter.

Servera med pressad potatis eller ris.