• 4 st laxfiléer 1 st citron 1 msk tandoorikrydda 3 dl turkisk yoghurt eller annan matlagningsyoghurt 1 st gurka 1 st vitlöksklyfta Salt och peppar Ris, jasmin eller basmati

Då var det måndag igen och vi hälsar den nya veckan välkommen!

Hoppas att ni haft en härligt start på veckan! Här hemma har vi bara tagit det lugnt, sonen var hemma idag då han var lite krasslig men nu är han bättre, så imorgon blir det förskolan igen.

Vi har haft det mysigt och kollat på film i soffan, lekt med bilar, lekt med ännu fler bilar, och några till… Ja, ni som känner honom vet ju att bilar är de enda som existerar för honom :)

Vi har också avnjutit den här veckans första middag och idag blev det tandoorikryddad lax med tzatziki och ris. Riktigt gott blev det! När jag gjorde tzatzikin valde jag att hacka gurkan istället för att riva den och det blev riktigt gott, härligt krispigt!

En perfekt middag att starta veckan med, går snabbt och är enkelt att göra!

Tandoorikryddad lax

Ställ ugnen på 200 grader.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen, använd gärna jasminris eller basmati.

Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form, salta och peppra lite. Pressa ur juicen från halva citronen över laxfiléerna och strö över tandoorikryddan. Låt stå i ugnen i 20 minuter.

Hacka gurkan, ta inte med kärnorna (det mittersta i gurkan). Blanda den hackade gurkan tillsammans med matlagningsyoghurten och pressa ner en vitlöksklyfta. Pressa ner juicen från den andra halvan av citronen, salta och peppra och rör om ordentligt.

Servera med en härlig sallad, gärna med ruccola som bas.