• 500 gram falukorv 500 gram passerade tomater 2 vitlöksklyftor 2 tsk paprikapulver 1 krm spiskummin 1 tsk oregano 1 tsk sambal olek 2 dl turkisk yoghurt eller annan matlagningsyoghurt

Korvstroganoff är många barns favorit. Dock tycker jag att det är är ganska tråkig rätt så jag har valt att piffa till den lite.

Här är min variant, lite kryddigare, lite godare. Och ja, detta gick verkligen hem hos barnen (och de vuxna).

Servera med ris, pasta, bröd, couscous, ja vad som helst egentligen som du tycker är gott!

Tips:

  • Det går bra att tillsätta lite extra yoghurt för en mildare smak.
  • Jag serverade vitlöksbröd till, supergott!

Korvstroganoff med sting

Tärna falukorven. Stek på korven så att den får en fin yta. Pressa ner vilöksklyftorna samt salta och peppra.

Häll i de passerade tomaterna och sänk värmen. Tillsätt oregano, spiskummin samt sambal olek. Låt små puttra i ca 15 minuter.

Ta av stekpannan från spisen och rör ner yoghurten. Tänk på att yoghurten är känslig för värme så den tillsätter man sist av allt.

Klart att servera!