• 500 gram tagliatlle 500 gram chorizo, med hög kötthalt 2 st vitlöksklyftor 1 burk med röd pesto (200 gram) 4 msk pinjenötter Valfria örter (kan uteslutas) Fetaost (kan uteslutas)

Det var verkligen ett bra tag sedan jag uppdaterade här, alldeles för länge sedan… Jag vet inte riktigt vad som hände om jag ska vara ärlig, kände att jag behövde en paus helt enkelt. Jag tappade  verkligen all inspiration under all julstress, att laga mat blev plötsligt tråkigt. Och så är det nog ibland, att det finns tidpunkter  när man varken har ork eller lust att göra något. En riktig svacka som jag nu äntligen lyckats ta mig upp ifrån. Nu ser jag bara framåt, våren är här och snart står sommaren för dörren. Och detta innebär också att en drös med nya recept kommer att publiceras här. Hoppas att ni hänger med!

Först ut är denna fantastiska pasta med vitlöksfräst chorizo och pinjenötter samt pesto som jag gjorde till middag idag. Jag toppade den med lite blandade örter och smulade över fetaost, det blev magiskt gott!

Pasta med vitlöksfräst chorizo och pesto

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Skär chorizon i slantar och stek den i lite olivolja i en stekpanna. Pressa ner vitlöksklyftorna och låt fräsa tillsammans med chorizon i ett par minuter. Blanda sedan ner pinjenötterna och låt fräsa i ett par minuter till. Ta av från plattan.

Blanda sedan den röda peston med den nykokta pastan.

Servera pastan tillsammans med den vitlöksfrästa chorizon, toppa med lite goda örter (färska är godast men frysta fungerar också) och smula över lite festaost. Svårare än så är det inte och jag kan lova att det är fantastiskt gott!

Pasta med chorizo