• 4 st stora chorizo med hög kötthalt 6 st soltokade tomater (i olja) 150 gram fetaost 1 msk grovt hackad oregano

God mat behöver verkligen inte ta lång tid att göra. Denna ugnstekta chorizo med fetaost och soltorkade tomater är verkligen ett exempel på det! Perfekt vardagsmat som sköter sig själv i ugnen, under tiden hinner du fixa annat och vardagen blir inte lika stressig. Jag hann t.ex. både att vika och hänga in tvätt och nu har jag hela kvällen fri. Underbart!

Försök att välja en korv med hög kötthalt,  det är så mycket godare! Man får ju faktiskt lite vad man betalar för, en korv med 50 % kötthalt innehåller ju faktiskt bara 50 % kött, tänk vad de resterande 50% är…

Tips!

Chorizon får att byta ut mot annan kryddig korv om man tycker mer om det.

Det är väldigt gott att hacka några svarta oliver och slänga ner också! Blanda tillsammans med fetaosten.

Recept: Ugnsstekt chorizo med fetaost och soltorkade tomater

Ställ ugnen på 200 grader.

Hacka de soltorkade tomaterna i små bitar. Smula sedan fetaosten och hacka oreganon grovt. Blanda samman allt.

Skär ett långt snitt i chorizon, det ska bli som en ficka, fyll med fetaostbladningen.

Lägg korvarna i en ugnssäkerform och låt stå i ugnen i 30 minuter.

Servera tillsammans med en härlig grönsallad och kanske något annat som du tycker är riktigt gott, kanske potatis, eller matvete?