• 500 gram köttfärs 6 st potatisar 1 purjolök 1 röd paprika 2 st morötter 1 frp krossade tomater 2 st vitlöksklyftor 2 msk oregano 1 tsk chilipulver 1 tsk spiskummin 1/2 tsk cayennepeppar 2 msk kalvfond Salt och peppar Ev.

På tisdagar äter vi ofta soppa i vår familj och idag blev det en gulaschsoppa med köttfärs.

Soppa måste verkligen vara den perfekta maträtten. Det är lätt att göra, går relativt snabbt och man tillsätta allt som man tycker om (ja, nästan i alla fall). Och soppan blir nästan godare ju mer du tillsätter.

Idag gjorde jag  som sagt en gulaschsoppa baserad på köttfärs. Den blev otroligt god och väldigt matig. Ungarna gillade den skarpt. Detta är verkligen en soppa som värmer i höstmörkret. Eller varför inte som en värmande lunch när det är dags för en paus i skidbacken? Snart är ju nämligen skidsäsongen här…

Jag serverade gulaschsoppan tillsammans med en klick creme fraiche och en brödbit. Mycket uppskattat!

Gulaschsoppa med köttfärs

Hacka purjolöken och fräs den i en kastrull tillsammans med lite smör. Tillsätt köttfärsen och bryn den tills den nästan är helt genomstekt.

Skala och skär potatisen i lagom stora munsbitar, skala även morötterna som du sedan skär i fina bitar. Lägg ned både potatisen och morötterna i kastrullen, salta och peppra och låt de steka på i ett par minuter.

Hacka paprikan och häll ner i kastrullen.  Tillsätt de krossade tomaterna, pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med oregano, chilipulver, spiskummin och cayennepeppar. Låt puttra ihop i ett par minuter innan du tillsätter vattnet och kalvfonden.

Låt småkoka i cirka 20-25 minuter.

Gulaschsoppa med köttfärs