• 1 kg benfri högrev 2 gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk kalvfond 9 dl vatten 3 dl grädde 200 gram kantraller, eller annan svamp 1 dl lingon Persilja Peppar Smör till stekning

Igår gjorde jag en helt fantastik köttgryta med kantareller och lingon. Perfekt till höstens alla kalas eller söndagsmiddagen. Låt puttra på spisen i väntan på att gästerna ska komma, grytor sköter sig ju mer eller mindre av sig självt.

Toppa grytan med lingon och persilja. Lingonen ger en fin härlig syra.

Jag använde gula kantareller i grytan men de går självklart att byta ut mot annan svamp.

Tips!

Det går alldeles utmärkt att förbereda höstgrytan till och med steg två, dagen innan den ska ätas.

Höstgryta med svamp och lingon

1. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm stora. Skala och hacka lökarna.

2. Bryn köttet i smör i en gryta.Häll i den hackade löken. När löken mjuknat något tillsätter du tomatpuréen, kalvfonden samt vatten. Peppra lite.
Låt grytan småkoka under lock i ca 60 – 80 minuter.

3. Rensa och skär svampen i bitar, fräs den sedan i lite smör i en stekpanna. Under tiden så tillsätter du grädde i grytan. Låt koka upp. Rör sedan ner svampen och låt koka i ytterligare någon minut.

4. Strö över lingon och hackad persilja över grytan innan servering.

Servera med pressad potatis.

Lingon