• 500 gram tagliatelle eller pappardelle 2 burkar kräftstjärtar 1 paket bacon 3 dl creme fraiche 3 st vitlöksklyftor 1/2 tsk chilipulver Salt och peppar

Igår åt vi pasta med kräftstjärtar och bacon. Ian fick bestämma mat igår och han ville absolut ha pasta. Det finns två saker som Ian älskar och det är bilar och pasta! Han går alltid runt med ett par bilar, han till och med sover med dem och använder de som gosedjur. Sötnosen!

Den andra saken är som sagt pasta, skulle han få bestämma själv så skulle han nog vilja äta pasta till både frukost, lunch, middag och mellanmål. Han verkligen älskar pasta, i alla dess former! Och jag måste faktiskt hålla med honom, pasta är fantastiskt!  Det är så himla enkelt att göra och du kan variera den i det oändliga.

Denna pasta med kräftstjärtar och bacon är en helt underbart god rätt som blir klar i ett nafs! Perfekt vardagsmat när du måste få maten på bordet snabbt, fast den passar lika bra till fest också då den verkligen är underbart god!

 

Pasta med kräftstjärtar och bacon

Skär baconet i små bitar och knaperstek det sedan i en stekpanna. När baconet är klart lägger du det på lite hushållspapper så att överflödigt fett sugs ur.

Finhacka sedan vitlöksklyftorna och fräs de i lite olivolja. Tillsätt creme fraichen, chilipulver samt salt och peppar. Låt puttra ihop i ett par minuter.

Häll av vattnet från pasta och rör sedan ner pastan i såsen.

Häll av spadet från kräftstjärtarna. Rör ner kräftstjärtarna i pastan.

Servera pastan med det knaperstekta baconet.