• 500 gram köttfärs 1 gul lök 1 ask körsbärstomater (250 gram) 2 dl creme fraiche 5 msk balsamvinäger 1, 5 msk tomatpuré 2 vitlöksklyftor 2 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin 2 krm chilipulver Salt och peppar Parmesanost till servering

Då var det fredag igen! Tänk vad tiden går snabbt! Just denna vecka har gått extremt fort tycker jag, det har väl att göra med att jag var hemma med sjuka barn i några dagar. Dock tycker jag, att sedan man fick barn, flyger verkligen tiden fram. Det går lite väl fort och man önskar att man kunde stanna tiden ibland, eller i alla fall bromsa den…

Idag efter jobb och dagis gick vi upp i parken, det regnade (inte så mycket men det regnade i alla fall) och var grått och trist. Barnen hade väldigt kul med sina kompisar, de klättrade i berg, gungade och sparkcyklade. Det är det som är huvudsaken, att barnen har kul!

Om jag hade lyssnat på min kropp så borde vi nog gått hem efter hämtning. Jag har känt mig lite krasslig hela dagen och när vi kom hem tog det verkligen över. Så kvällens middagsplaner blev inte riktigt som jag hade tänkte mig. Jag hade tänkt att göra köttfärsbiffar och någon god potatis. Vad ska man då hitta på istället? Något som går snabbt, som mättar bra och som innehåller köttfärs? Jo, man gör en tacokryddad köttfärssås och serverar den med pasta.

Det är ju ändå fredag, eller hur?

Pasta med tacokryddad köttfärssås

Hacka den gula löken och bryn den i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt sedan köttfärsen och låt den steka på. Pressa sedan ner vitlöksklyftorna.

Krydda färsen med spiskummin, paprikapulver och chilipulver. Salta och peppra.

Dela körsbärstomaterna på hälften och tillsätt de i stekpannan, låt de steka på tills de blir mjuka. Häll på balsamvinägern och låt den dra in. Sedan tillsätter du creme fraichen och tomatpuréen och låter allt puttra ihop i ett par minuter.

Servera med nykokt pasta, riven parmesanost och en härlig grönsallad!