• 500 gram nötfärs 2 dl riven parmesan, eller annan liknande ost 1 st röd lök 500 gram krossade tomater, av god kvalité 1 msk basilika, torkad 1 msk flytande honung 2 st vitlöksklyftor Salt och peppar Spaghetti, 4 st portioner

Här har det varit tyst ett par dagar, både i torsdags och igår var jag ute och åt på restaurang så det har faktiskt inte blivit någon matlagning härhemma. Men idag så! Åh, jag måste verkligen säga att jag längtat efter hemmalagad mat!

Idag är det Allhelgonaafton, vi började med en ordentlig sovmorgon… Nja, inte riktigt, båda barnen vaknade klockan 05:20… Det här med vintertid rubbar verkligen sömnrytmen totalt, jag tror inte att vi är de enda småbarnsföräldrarna som tycker det?

Efter en lång morgon med mycket barnprogram och hela två frukostar (ja, barnen åt frukost både vid 05:45 och 08:30) så tog vi oss in mot stan. Vi tog färjan över till Djurgården där vi gick på Aquaria. Ungarna älskade det! Så många fina fiskar, läskiga hajar och simmande pannkakor! Simmande pannkakor är alltså rockor, enligt vår son som är två år gammal. Haha, oj vad vi skrattade när han skrek “simmande pannkakor” helt lyriskt.

Efter besöket på Aquaria åt vi lite lunch på stan och tog en promenad.

När mörkret hade fallit åkte vi ut och tände lite ljus på kyrkogården. Det var så himla vacker och stämningsfullt med alla skimrande vackra ljus.

När vi väl kom hem var klockan ganska mycket så så ville jag göra något som går snabbt med som ändå är riktigt gott. Det blev stora köttbullar i tomatsås som jag serverade tillsammans med spaghetti. Fantastiskt gott!

Dessa stora köttbullar i tomatsås passar precis lika bra till fest som till vardags.

Stora köttbullar i tomatsås

Koka upp pastavatten.

Hacka den röda löken och stek sedan på den tillsammans med lite olivolja i en traktörpanna. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, basilikan och honungen. Pressa ner vitlöksklyftorna. Låt puttra på svag värme under lock medan du gör köttbullarna.

Blanda samman nötfärs, ägg samt den rivna parmesanen och salt och peppar. Rulla till stora köttbullar som du sedan steker i en stekpanna. Köttbullarna ska få en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta då du ska koka i de tomatsåsen.

Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt de puttra i ca 10-15 minuter. Under tiden så kokar du pastan.

Servera med en härlig grönsallad!