• 4 st kycklingfiléer 1,5 dl ajvar relish 3 dl creme fraiche 2 st vitlöksklyftor 1 msk färsk hackad oregano + några nypor till garnering Salt och peppar

Mmm, nu börjar sommaren verkligen närma sig! Underbart, inte sant? Jag börjar genast tänka på Medelhavet när jag tänker på sommaren, kanske för att vi alltid brukar spendera ett par veckor där varje sommar. Den svenska sommaren är verkligen fantastisk och underbar på alla vis men jag tycker att det är härligt att ha en resa inbokad ändå, just för att man blir garanterad några solveckor och även för att få komma bort och få lite miljöombyte.

Denna sommar åker vi till Mallorca med barnen, sedan är vi hemma några veckor innan det är dags för nästa resa. Nämligen till New York, då är det bara jag och maken som åker, barnen  kommer att bo hemma hos farmor och ha det mysigt. Jag tror nästan att de ser fram emot det mer än vi!

Apropå Medelhavet, jag älskar medelhavsmat och alla underbar ingredienser och härliga röror som finns runt om länderna vid Medelhavet. Jag älskar bland annat ajvar (inte från Medelhavet ursprungligen, men vanligt förekommande där). Denna kyckling med ajvar är fantastiskt god och busenkel att göra! Det är bara att blanda ihop ingredienserna och sedan kasta in kycklingen i ugnen, sen är det klart!

Servera med det du tycker är gott, ajvarkycklingen passar till allt!

Recept på kyckling med ajvar

Ställ ugnen på 200 grader.

Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, salta och peppra.

Blanda samman ajvar relish tillsammans med creme fraiche. Pressa ner vitlöksklyftorna, den hackade oreganon samt salt och peppra. Blanda samman allt och bred sedan ut det över kycklingfiléerna. Stek kycklingfiléerna i ugnen i ca 30 minuter.

Innan servering garnera du ajvarkycklingen med färsk oregano. Servera tillsammans med en härlig grönsallad, pressad potatis eller ris. Denna ajvarkyckling fungerar även utmärkt till pasta  och quinoa. Ta det du tycker är allra godast!