• 6 portioner kokt ris, gärna basmati 4 st kycklingfiléer 1 dl mango chutney 2 dl creme fraiche 3 dl grädde 2 dl riven ost 1 tsk paprika pulver 1 tsk sambal oelek Salt och peppar

Den här gratängen känner nog många av er igen, kycklinggratäng med mango chutney är en riktig klassiker som uppskattas av de flesta. Barn brukar dessutom vara väldigt förtjusta i den. Att den sedan är väldigt enkel och går snabbt att göra gör ju inte saken sämre direkt…

Nedan finner ni receptet på min variant av kycklinggratäng med mango chutney. Kan tipsa om att det är väldigt gott att tillsätta lite hackad paprika i. Idag valde jag att inte göra det, omväxling förnöjer, eller hur?

En perfekt maträtt som går snabbt att göra när du har hungriga barn som vill ha mat snabbt. Eller varför inte starta helgen med en härlig gratäng?

Servera med en härlig grönsallad!

Kycklinggratäng med mango chutney

Ställ ugnen på 225 grader.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen, basmatiris brukar ha en koktid på ca 10 minuter.

Skär sedan kycklingfiléerna i små bitar och stek de sedan tillsammans med lite olivolja, så att de nästan blir helt genomstekta.

Tillsätt grädde, creme fraiche, mangochutney, paprikapulver och pressa ner vitlöksklyftan. Låt puttra ihop i några minuter.

Tillsätt sedan sambal oeleken och puttra ihop i ett par minuter till.

Lägg sedan riset i en ugnssäker form. Häll sedan över kycklingen och toppa med riven ost.

Låt stå i ugnen tills osten smält och fått en fin färg, ca 10 minuter.