• 4 st kycklingfiléer 1 paketbacon (8 st skivor) 3 dl creme fraiche 1 dl grädde 1/2 dl hackad persilja 2 msk dijonsenap 2 st vitlöksklyftor 12 st medelstora potatisar Salt och peppar

Då var den här helgen över, för oss har det varit en väldigt lugn helg då barnen har varit är sjuka. Det började med att sonen fick feber i fredagskväll, igår var han fortfarande febrig och likaså idag. Och nu på kvällen fick även dottern feber. Så imorgon blir det ytterligare en dag hemma. Får bli en till mysdag i soffan.

Trots sjuka barn så behöver man ju faktiskt något att stoppa i magen och dessa kycklingrullader med bacon åt vi idag. Båda barnen åt två portioner, och det är väl ett väldigt bra betyg? Framförallt eftersom de är sjuka, alla vet ju att sjuka barn brukar matvägra om de inte får något som är väldigt gott :)

Mina kycklingrullader med bacon är verkligen en helt underbar rätt, såsen blir helt fantastisk och man verkligen skrapar ugnsformen för att få den där sista skvätten utav såsen.
Eftersom jag häller över såsen innan jag ställer in kycklingrulladerna i ugnen blir de väldigt saftiga och goda.

Passar dessutom perfekt att bjuda på när släkt och vänner kommer på besök!

Kycklingrullader med bacon

Ställ ugnen på 175 grader.

Dela kyckligfiléerna på längden, så att det totalt blir 8 stycken bitar. Rulla ihop filéerna tillsammans med baconskivorna, fäst de med en varsin tandpetare. Ta en baconskiva till en bit kycklingfilé.
Stek kycklingrulladerna i en stekpanna så att de får en härlig stekyta. Salta och peppra.

Blanda ihop creme fraiche, grädde och dijonsenap i en kastrull. Pressa ner vitlöken och rör ner den hackade persiljan. Låt koka ihop.

Lägg kycklingrulladerna i en ugnssäkerform, häll sedan över såsen och låt stå i ugnen i 20-25 minuter.

Under tiden som kycklingrulladerna står i ugnen, skalar och  kokar du potatisen. Eftersom potatisen ska pressas kan du skära den i mindre bitar så kokar de snabbare.

Servera med pressad potatis samt en härlig grönsallad.