• 4 st kycklingfiléer Juicen från 1-2 st pressade apelsiner 1 matsked hackad rosmarin 1 vitlöksklyfta 1/2 dl rapsolja 1 msk vit balsamvinäger Grillspett, 8 st Salt och svartpeppar

Börja med att pressa ut juicen från apelsinen. Häll juicen i en djup tallrik eller skål, tillsätt rapsoljan. Hacka rosmarin, jag finhackade min då barnen gärna pillar bort dem annars. Tillsätt rosmarinen samt pressa ner en vitlöksklyfta i marinaden. Häll i balsamvinägern samt salt o peppar efter smak. Använd gärna flingsalt. Blanda väl.

Dela kycklingfiléerna på längden och lägg dem i marinaden av apelsin samt rosmarin. Låt stå i ca 1 timme.

Trä på kycklingen på grillspetten och lägg dem på i stekpannan, man kan med fördel grilla dessa kycklingspett.

Potatissallad

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl majonäs
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl hackad gräslök
  • 3/4 msk pressad citron
  • salt och grovmalen svartpeppar

Medans kycklingspetten ligger i marinaden passar vi på att göra potatissalladen.
Tvätta och borsta potatisen, dela dem eventuellt om dem är stora.  Låt koka i ca 10-15 min. Under tiden blandar du majonäsen samt créme fraichen i en stor skål. Tillsätt dem hackade gräslöken samt juicen från pressad citron, självklart kan man använda köpt på flaska. Blanda väl. Salta och peppra.

När potatisen  kokat klart, tänk på att den inte får bli överkokt, häller du av vattnet och låter den svalna ett tag. Tillsätt sedan potatisen i gräslöksblandningen och rör runt ordentligt.