• 4 st kycklingfiléer 1 burk kokosmjölk 1 st röd paprika 2 st morötter 125 gram minimajs 75 gram sockerärtor 2 st vitlöksklyftor 3 msk röd currypasta Saften från 1 st citron 300 gram ris- eller glasnudlar Sesamfrön till servering Soya till servering

Tiden springer verkligen iväg och tänk att vi redan är inne på mitten av november!  Vart tog tiden vägen egentligen? Hela den här hösten har bara sprungit iväg i rasande fart. Tiden går faktiskt lite väl snabbt måste jag säga och det kom verkligen som ett slag i ansiktet förra veckan. Då damp det nämligen ned blanketter för val av skola till vår lilla tjej. Hjälp! Ska hon redan börja i skolan? Det känns som det var igår som hon föddes och låg där på mitt bröst och nu ska hon börja i skolan? Tiden går verkligen fort må jag säga och det gäller att ta till vara på tiden och att ta tillvara även på de där små tillfällena i vardagen.

Idag åt vi kycklingwok här hemma, det var fantastiskt gott och riktigt hett! Efter middagen spelade vi flera spel (jag förlorade varenda gång – såklart!).

Här kommer receptet kycklingwoken! Men för all del, använd färska grönsaker och inte frysta eller från konservburk. De blir så mycket godare och krispigare!

Recept på kycklingwok

Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. De ska blötläggas i vatten innan de tillsätta i woken.

Häll i kokosmjölken i wokpannan och tillsätt sedan den röda currypastan. Låt koka upp i ett par minuter så att allt blandas väl.

Skär både vitlöksklyftorna och kycklingen i tunna skivor och låt de sedan kokas med kokosmjölken i några minuter, kycklingen ska i princip vara klar.

Under tiden som kycklingen tillreds så skär du upp alla grönsaker (förutom sockerärtorna)  i lagom stora munsbitar. Jag skalade morötterna innan jag delade på dem. Tillsätt sedan alla grönsaker (inklusive sockerärtorna)  i woken. Efter ett par minuter tar du bort pannan från värmen och tillsätter de avrunna nudlarna samt saften från en citron. Blanda väl och sedan är det bara att servera!

Jag strödde över sesamfrön innan servering och det blev helt fantastiskt gott! Servera gärna tillsammans med en god soya.

kycklingwok