• 1000 gram kycklingfilé 3 dl Barbebequesås 1/2 tsk chilipulver 1/2 tsk paprikapulver 1 gul lök 2 st vitlöksklyftor Salt och peppar

Pulled pork är ju något som är väldigt inne nu, det är inte så konstigt att det blivit så populärt för det är verkligen jättegott! Något som jag däremot tycker är ännu godare är pulled chicken. Samma sak alltså fast med kyckling istället för fläsk.

Servera tillsammans med hamburgerbröd, coleslaw och varför inte en majskolv? Pulled chicken sköter sig i princip själv och kommer garanterat att göra en succé på festen.

Recept på Pulled chicken

Värm ugnen till 150 grader.

Finhacka den gula löken samt vitlöksklyftorna. Fräs de sedan mjuka tillsammans med lite smör i en gryta. Tänk på att gryta måste vara ugnssäker då du ska ställa in den i ugnen sedan.

När löken blivit mjuk tillsätter du chili- samt paprikapulvret. Rör om.

Dela kycklingfiléerna på hälften och lägg sedan ned dem en och en i grytan. Låt steka på tillsammans med lökblandningen i ett par minuter, därefter häller du i barbequesåsen. Rör om ordentligt.

Sätt på locket på grytan och ställ sedan in den i ugnen i 2 timmar.

När du tar ut kycklingen ur ugnen så delar du på den med en gaffel. Kycklingen kommer att falla isär och bli som trådar. Kycklingen blir otrolig mör och smakar verkligen fantastiskt gott!

Servera tillsammans med bröd, coleslaw och gärna en majskolv.