• 500 gram lammfärs 100 gram färskost 3 msk hackad basilika 1 äggula 1-2 vitlöksklyftor Salt och peppar

Lamm, underbara lamm! Dessa lammfärsbiffar blir verkligen helt fantastiskt goda och saftiga. Till och med min dotter som för tillfället är inne i någon vägrar-äta-allt-som-serveras-period tryckte i sig två hela biffar. Vågade dock inte nämna att det var bä bä vita lamm som hon mumsade i sig när hon frågade vad jag hade i maten.

Att tillsätta färskost i lammfärsen gör att biffarna blir oerhört saftiga.

Saftiga lammfärsbiffar

Sätt ugnen på 225 grader.

Tvätta potatisen och skär den i klyfor. Lägg i en ugnsfastform, som du smort med olivolja. Ringla över olivolja på potatisen och strö över rosmarin samt flingsalt. Låt stå i ugnen i ca 30 min. Rör om mellan varven.

Blanda lammfärsen med äggulan och färskosten. Tillsätt basilikan samt riv eller pressa ner vitlöken. Salta och peppra. Blanda allt väl och forma till fina biffar.
Stek biffarna i lite olivolja.

Gurkyoghurt

  • 1 gurka
  • 2 dl turisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm italiensk salladskrydda

Skala gurkan och skär den i bitar. Dela bitarna på mitten samt skär ut “kärnhuset” så att bitarna blir halvmåneformade. Tillsätt yoghurten och riv eller pressa ner en vitlöksklyfta. Blanda om tillsammans med den italienska salladskryddan.

Servera gärna med en citronklyfta.