• 2 paket bacon 1 röd paprika 3 dl grädde 2 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor Grovmalen Svart peppar eller Spagetti, 4 portioner

Tillbaka till jobb, skola och dagis. Ja, nu närmar sig hösten med stormsteg! Imorse kändes det verkligen. När jag åkte hemifrån idag klockan 06:30 var det 4 grader varmt (?) och frost på bilens vindruta!

När sommarens ledighet är över har många inte samma tid och ork att stå i köket, inspirationen är kanske inte på topp längre. Man vill laga något som går snabbt, som både stora och små äter. Denna rätt är egentligen som en vanlig pasta carbonara men jag har tillsatt paprika, dels för att det blir otroligt gott men även för att få en härlig färgklick! Mina barn älskar denna rätt. Servera gärna med en äggula och ruccola så blir det extra gott.

Pasta Carbonara

Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.

Skär baconet samt paprikan i tärningar. Stek baconet, häll av överflödigt fett. Till sätt paprikan och låt steka tills den blir lite mjuk. Pressa i två vitlöksklyftor och tillsätt grädden. Låt koka upp på svag värme.  Blanda i rikligt med grovmalen peppar, jag brukar blanda olika sorter, svart-, vit-, rosé- samt grönpeppar. Vill man inte göra det fungerar det alldeles utmärkt med enbart svartpeppar.

Sänk värmen och blanda ner den rivna osten. Så fort osten smält är det klart.

Blanda såsen med pastan och servera med riven parmesan och en gärna en äggula.